ΑΞΙΟΣ

 

Η Ιεραρχία της εκκλησίας της Ελλάδας επέλεξε σήμερα 7 Φεβρουαρίου 2008, τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμο ως τον νέον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Το πρόσωπο που επελέγη αλλά και η συγκυρία της ημερομηνίας σε συνδυασμό με το προσκύνημα του νεοεκλεγέντος Αρχιεπισκόπου, στην ιερά μονή του Οσίου Λουκά του εν Στειρίω, με οδήγησαν στην απόφαση να αναρτήσω δύο λόγια, λίγες μόνον μέρες μετά την οδυνηρή απώλεια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

 

Πρώτον στο πρόσωπου του Ιερώνυμου συγκεντρώνονται όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός ιεράρχη που επιτελεί το έργο του αθόρυβα αλλά και με απόλυτη επιτυχία για τον συνάνθρωπο.

 

Δεύτερον έχει στενούς δεσμούς κατά το παρελθόν αλλά και το παρόν με τη μονή του Οσίου Λουκά και τον εκλεκτό και αγαπητό Ηγούμενό της, πατέρα Γεώργιο.

 

Τρίτον, τόσο η εκλογή του όσο και το προσκύνημα στον Όσιο πραγματοποιήθηκαν την ημέρα της εορτής του Οσίου Λουκά, δηλαδή ημέρα που γιορτάζει και την ονομαστική του εορτή ο γράφων το κείμενο αυτό, ως καταγόμενος (εκ πατρός) από την περιοχή αυτή της Βοιωτίας, οποίος και έχει περάσει μεγάλο μέρος των παιδικών του χρόνων στο παρακείμενο της μονής χωριό Στείρι, επισκεπτόμενος πολύ συχνά τη Μονή αυτή με το απαράμιλλο κάλος.

 

Με τις σκέψεις αυτές ας μου επιτραπεί να ευχηθώ στον νέον Αρχιεπίσκοπο καλή υγεία, μακροημέρευση και επιτυχία στη συνέχιση του έργου του, όπως είμαι βέβαιος ότι θα πράξει.

 

 

Λουκάς Χ. Μαργαρίτης

Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Send mail to lmargar@biol.uoa.grwith questions or comments about this web site.
Last modified: Αυγούστου 03, 2011