ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΘΗΡΑΙΟ

Κεραυνός εν αιθρία, ήταν η είδηση αργά το απόγευμα της 20ης Γενάρη 2011για τον άδικο χαμό του καθηγητή Γιώργου Θηραίου.

Ο Γιώργος αποφοίτησε με την πρώτη σειρά βιολόγων από το Τμήμα μας, το 1974 και πραγματοποίησε το διδακτορικό του στο εργαστήριο του καθηγητή Φώτη Καφάτου στο Πανεπιστήμιο Harvard. Μετά τις διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές του αποτέλεσε στέλεχος του νεοσύστατου Τμήματος Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, καθώς και του Ινστιτουτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας. Πριν λίγα χρόνια τις εκπληκτικές ερευνητικές και οργανωτικές ικανότητες του Γιώργου Θηραίου απέκτησε το Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, συνεργαζόμενος στενά με τη σύντροφο της ζωής του Πόπη Συντιχάκη, και τα ηγετικά στελέχη του Ι.Ι.Β.Ε.Α.Α., τον επίσης βιολόγο του Τμήματός μας (και παλαιό μου Διπλωματικό φοιτητή) Δημήτρη Θάνο, τον Αργύρη Ευστρατιάδη καθώς και με πληθώρα άλλων ικανότατων στελεχών του Ιδρύματος.

Ο Γιώργος διακρινόταν πάντα  για την ευγένεια του χαρακτήρα του για την καλοσύνη του και για την απαράμιλλη επιστημονική οξυδέρκεια. Όσοι τον έχουμε ζήσει από κοντά είτε ως δάσκαλοί του είτε ως συνεργάτες δύσκολα μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβει. Η απώλειά του είναι ασύληπτου μεγέθους για την Πόπη και το γυιό του Αλέξανδρο, για την οικογένεια του ΙΙΒΕΑΑ, για όλη την επιστημονική κοινότητα και για όλους μας.

Λουκάς Χ. Μαργαρίτης

  • 14-04-10 Διαλέξεις του Γιώργου Θηραίου στο ΜΔΕ "Εφαρμογές της Βιολογίας στην Ιατρική", στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο

    "Απάντηση στο στρες:Στοχαστικότητα και μεταγραφικά δίκτυα, Α Μέρος   Β Μέρος:

  • 27-11-10

Εισήγηση του Γιώργου Θηραίου στην Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΙΙΒΕΑΑ 27-11-2010) με τίτλο "Οι νέες τάσεις στη Βιολογία"

Αποσπάσματα

 

Send mail to lmargar@biol.uoa.grwith questions or comments about this web site.
Last modified: Αυγούστου 03, 2011