ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟ

Πληροφορηθήκαμε με βαθειά οδύνη, πριν 2 εβδομάδες πως ο Βασίλης μπήκε ξαφνικά στο Νοσοκομείο με εγκεφαλικό επεισόδιο. Περιμέναμε με αγωνία να δώσει τη μάχη και να την κερδίσει, όπως άλλωστε συνήθιζε σε άλλα, ακαδημαϊκά και ερευνητικά θέματα. Είχαμε την ελπίδα πως  θα τον ξαναδούμε κοντά μας με το χαμόγελό του και την απαράμιλη καλοσύνη του. Ομως, χθές μάθαμε πως δεν θα είναι πια κοντά μας.

    Η απώλεια είναι μεγάλη για όλους μας. Πιο πολύ βέβαια για την οικογένειά του. Είναι όμως και για μας μεγάλος ο πόνος που έτσι ξαφνικά θα στερηθούμε της παρουσίας του ως στενό φίλο και συνάδελφο. Είχα την τύχη να τον έχω μαθητή, φίλο και συνεργάτη για πολλά χρόνια. Και μου στάθηκε σε δύσκολες στιγμές όταν είμαστε μαζί στο Βιολογικό της Αθήνας. Άλλωστε ο Βασίλης ήταν πάντα δίπλα σε όλους. Είχα πρόσφατα την ευκαιρία να συνεργαστώ ξανά μαζί του, στη συγγραφή του βιβλίου που και αυτός ονειρευόταν και καμάρωνε μετά την έκδοσή του που έγινε πριν 1 χρόνο. Ήμουν πολύ ευτυχής που ξανασμίξαμε έστω και απο απόσταση. Είμαι τώρα απύθμενα δυστυχής που τον έχασα. Είμαι πιο πολύ λυπημένος που δεν έζησε να χαρεί τα παιδιά του και τη γυναίκα του, τους φίλους του και συνάδελφούς του. Γιατί είχε πάρα πολλά να προσφέρει. Όμως η ζωή είναι όλο εκπλήξεις, είναι απρόβλεπτη.

Βασίλη, καλό σου ταξείδι

 

Λουκάς Χ. Μαργαρίτης, Αθήνα 9 Γενάρη 2005


        ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Λ.Χ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

 

Σημείωση: Όσοι επιθυμούν μπορούν να στείλουν σκέψεις - κείμενα ή/και φωτογραφίες για την ιστοσελίδα αυτή που θα διατηρείται στη μνήμη του Βασίλη. lmargar@biol.uoa.gr

 

Send mail to lmargar@biol.uoa.grwith questions or comments about this web site.
Last modified: Αυγούστου 03, 2011